C++ Institute

Cisco Networking Academy

VUE Testing Center


  • 031 102 4664 / 0720 546 972
Banner Curs Linux

Curs Advanced Linux & Infosec

Crystal Mind Academy on Facebook Crytal Mind Academy on Google Plus Crytal Mind Academy on Twitter Crystal Mind on Linkedin


Descriere si organizare


Care este cel mai rau lucru pe care un Black Hat Hacker il poate cauza retelei si informatiilor tale? Pentru a te putea proteja eficient trebuie sa patrunzi esenta diferitelor moduri de atac, sa poti anticipa miscarile adversarului. Doar daca intelegi ce si cum te poate lovi cel mai rau vei putea cu adevarat sa te feresti.

Orientarea cursului este mai mult practica. Studentii vor invata si exersa pe sisteme reale in laborator tehnici de atac* si de aparare a serverelor si calculatoarelor care ruleaza sisteme de operare Windows si Linux. Predarea se face in limba romana.

Advanced Linux & INFOSEC scuteste luni sau ani de studiu intens in domeniului securitatii datelor. In general cladirea unei cariere in acest domeniu necesita o perioada indelungata pentru a dobandi o imagine de ansamblu, timp in care vei cauta si gasi doar bucati de informatie. Acest curs iti ofera exact acele bucatele care iti redau imaginea in ansamblu.

Este genul de curs care ii face pe specialisti sa afirme: asa ceva mi-ar fi trebuit cand am inceput!

Datorita cunostintelor si tehnologiilor incluse in programa, acest curs se adreseaza acelor administratori de retea/sistem care au minim 6 luni experienta practica. Cursantii trebuie sa aiba cunostinte medii despre retele in general si Linux in special. Acest curs este ideal pentru cei care au certificarea CCNA sau cunostinte echivalente precum si cunostinte bune de Linux si programe OpenSource. Cursantii trebuie sa stie sintaxa principalelor comenzi Linux, sa stie sa compileze si configureze minimal principalele servere (Apache + PHP, MySql, BIND, Server de e-mail, etc) si sa aiba cunostinte bune de TCP/IP si Networking.

Pentru a te inscrie la acest curs trebuie indeplinite simultan urmatoarele conditii:
1. Sa fi terminat cursul Linux Administration (Basic and Server) organizat de Crystal Mind Academy cu rezultate bune sau sa sustii un test online (pentru programari te rugam sa ne contactezi !)
2. Sa ai cunostinte medii de limba engleza

Documentatie/Curriculum si certificari


Cursul este creat de catre instructorii academiei noastre in colaborare cu specialisti din domeniu Networking and Information Security.

Advanced Linux & INFOSEC acopera domenii precum: criptografie si criptanaliza, steganografie, IDS - Intrusion Detection Systems, File Integrity Checkers, rootkits, advanced Firewalls, VPN, tehnici avansate de scanare si mapare a retelelor, Vulnerability scanners, tehnici de compromitere a serverelor (buffer overflows, sql injection, exploit tools), Sniffing, metode de securizare a diferitelor servere etc.

Toti cursantii de la toate grupele de Advanced Linux & INFOSEC cu predare, vor fi inscrisi automat si gratuit si la cursul online pe care le organizam pe platforma de e-learning Invata-Online.ro. Astfel vei avea acces la o documentatie in limba romana completa si actualizata , sistem de examinare precum si toate facilitatile oferite de sistemul de e-learning.

Cursul poate fi urmat si in varianta doar online. Recomandam cursul online studentilor din provincie sau celor care nu se pot deplasa la cursul autorizat cu predare aprofundata.

Programa de studiu introduce si detaliaza tehnologiile, protocoalele si programele folosite de Security Auditors si Penetration Testers din intreaga lume in meseria de zi cu zi.

Documentatia oficiala a cursului este in limba romana si este disponibila online.

Nota: Scopul acestui curs este ca fiecare concept si laborator propus sa fie prezentat. In functie de nivelul de cunostinte al cursantilor si de posibilitatea acestora de asimilare raportata la nr. de ore destinate cursului pot sa existe anumite concepte care sa nu mai fie prezentate sau din contra altele care sa suplineasca programa stabilita initial.

In urma promovarii a o serie de examene online precum si a realizarii unui proiect practic cursantii primesc certificatul Crystal Mind Academy. Acesta este in limba engleza, contine un calificativ si detaliaza cunostintele acumulate.

Obiectiv


La absolvirea cursului studentii vor avea capacitatea de a:
  • recunoste etapele compromiterii unui sistem, metodele folosite si posibilitatile de aparare;
  • instala si configura avand drept scop principal securitatea, sistemul de operare Linux precum si principalele servere: Apache + PHP, MySql, BIND, Sendmail, exim, etc;
  • cunoaste cum decurge un atac de tip DDOS, ARP Poisening, Buffer Overflow, Sql Injection etc;
  • instala si configura VPN-uri, ISD (Intrusion Detection System), Vulnerability Scanner, File Integrity Scanner, Rootkits checker, Antispamware etc;
  • configura QoS (traffig shaping, prioritizarea traficului, limitari de banda etc) folosind HTB;
  • cunoaste detalii despre firewall;
  • cunoaste detalii despre criptografie (algoritmi de criptare, algoritmi de hashing, certificate digitale etc);
  • cunoaste la nivel detaliu TCP/IP si alte protocoale folosite in retelele actuale;

Nota: Tehnologiile folosite sunt explicate din perspectiva 'white hat hacker'. Metodele de atac si compromitere a serverelor si sistemelor folosite in cadrul laboratorului au rolul de a ajuta specialistul in securitate sa inteleaga care sunt amenintarile de care trebuie sa se fereasca. Crystal Mind Academy nu-si asuma raspunderea eventualelor pierderi cauzate tertilor, pierderi datorate informatiilor dobandite la curs.

Contact Tel/Fax: 031 102 4664 / 0720 546 972
E-Mail: office@crystalmind.ro

All Rights reserved
Crystal Mind Academy, 2006- 2019