Povestea completa a unui hacking

Foarte multe persoane se intreaba cum ajunge sa fie compromis un server, un sistem de operare sau o intreaga retea, astfel incat hackerul sa aiba acces la date confidentiale (emailuri, documente etc), sa se poate loga pe acesta cu drepturi de administrator. Si totul plecand de la o vulnerabilitate intr-o aplicatie precum IE sau folosirea unei versiuni vechi fara ultimele update-uri a unui server (ex. sshd).

Un exemplu foarte concludent cu detalii complete mi s-a parut incidentul de securitate care are drept protagonisti firma HBGary si Anonymous.

Veti gasi termeni pe care iiĀ  discutam si noi frecvent la cursurile de Administrare Linux sau Cisco pe care le organizam precum parole slabe/weak paswords, rainbow tables, ssh, securizare ssh, autentificare ssh pe baza de chei si nu cu parole, sql injection, web application security, root acces, social engineering etc etc.

Nu voi traduce si nu voi comenta, va las pur si simplu sa cititi aceasta poveste reala: Anonymous speaks: the inside story of the HBGary hack

Vino la cursurile de retelistica Cisco CCNA Security sau Administrare Linux organizate de Crystal Mind Academy pentru discutii si prezentari diverse din domeniul Securitatii Informatiei !

 

Leave a Reply